ازدواج موفق كدام است؟ مثل خودم يا كسي كه من را تكميل كند؟

مشاور خانواده گفت: زندگي مشترك شبيه يك الاكلنگ است كه يك طرف آن احساس و عاطفه و طرف ديگر آن نيازهاي منطقي و عقلاني است و اگر هر كدام از اين پارامترها به حد تعادل برطرف نشود و يا به آن توجه نشود ناخواسته يك جاي اين رابطه با مشكل مواجه مي‌شود.

آرزو شيروانيان، مشاور خانواده بابيان اينكه هر فردي با توجه به نيازهايش تعريف متفاوتي از موفقيت دارد، عنوان كرد: وقتي دو نفر در يك ارتباط قرار مي‌گيرند تا زماني كه نيازهاي اولويت دارشان برطرف شود، آن ارتباط يك ارتباط و زندگي مشترك موفق است.

وي ادامه داد: افرادي كه وارد يك زندگي مشترك مي‌شوند با حفظ حريم شخصي يك رابطه‌اي را ايجاد مي‌كنند كه حريم مشترك دارد و در مقابل آن حريم مشترك نسبت به هم مسئول و متعهد هستند.

مقالات بيشتر:دفتر ازدواج شيك مرزداران

وي بيان كرد: زندگي مشترك شبيه يك الاكلنگ است كه يك طرف آن احساس و عاطفه و طرف ديگر آن نيازهاي منطقي و عقلاني است و اگر هر كدام از اين پارامترها به حد تعادل برطرف نشود و يا به آن توجه نشود ناخواسته يك جاي اين رابطه با مشكل مواجه مي‌شود و باعث به هم خوردن تعادل رابطه مي‌شود.

وي اظهار كرد: براي اينكه به يك ارتباط مؤثر برسيم لازم است كه خودمان را بشناسيم و به توانمندي‌ها، محدوديت‌ها و نيازهايمان تسلط داشته باشيم؛ زيرا اگر توانمندي‌ها و نيازهاي خود را بشناسيم فردي را انتخاب مي‌كنم كه در راستاي توانمندي‌ها، اهداف‌ و نيازهايمان باشد تا بتوانيم در رفع نيازها و رسيدن به اهداف به يكديگر كمك كنيم.

وي افزود: بايد بدانيم كه ازدواج شبيه يك اعلام شراكت و حساب با دو امضا است كه اگر ۵۰ درصد من موجوديت دارم ۵۰ درصد هم طرف مقابل موجوديت دارد و من بايد چيزي براي ارائه به فرد ديگر داشته باشم يعني اگر مي‌خواهم كه طرف مقابل همه موجوديت خود را در ميان بگذارد من هم بايد تمام موجوديت زندگي خود را به اشتراك بگذارم.

اين روانشناس با تأكيد به اينكه زوجين بايد شبيه به هم و بلد هم باشند، بيان كرد: عوامل موثر در ارتقاي موفقيت؛ نحوه گفت‌وگو، برقراري ارتباط موثر و آموزش ديدن است.

وي ادامه داد: زماني كه مي‌خواهيم يك رابطه را رشد بدهيم بايد بدون هيچ ادعايي با انعطاف‌پذيري و پذيرش شرايط و شخصيت طرف مقابل آموزش ببنيم، خودمان را توانمند كنيم و به هنر برقراري ارتباط مان را افزايش دهيم تا زندگي به صورت دو طرفه ادامه پيدا كند.

شيروانيان بيان كرد: اگر فردي در يك ارتباط دو نفره فقط نيازهاي خودش را ببيند و روي افكار خودش تمركز كند و تأكيد داشته باشد كه فقط آنچه خودش مي‌گويند درست است باعث دوري طرف مقابل مي‌شود و اين امر در هر ارتباطي مؤثر است.

وي با تأكيد بر اينكه پذيرش و انعطاف پذيري از عوامل موثر در يك رابطه است، تصريح كرد: افراد بايد بپذيرند كه دو انسان متفاوت با دو تربيت، تجربه و باور متفاوت هستند و قرار نيست طرف مقابل در مسيري كه آن‌ها تعيين مي‌كند قدم بگذارد و فداكاري نيز يعني بپذيرند كه طرف مقابل متفاوت است و به عللي مانند دوست داشتن، تمايل به ادامه ارتباط، حفظ كيان زندگي و... تلاش مي‌كنند كه از برخي نيازهايشان بگذرند تا روند موفقيت ادامه داشته باشد.

 

اين زوج درمانگر ادامه داد: اين امر بايد دو طرفه باشد؛ زيرا در صورت يك طرفه بودن روزي صداي اعتراض طرف مقابل بلند مي‌شود و مجدد رابطه به مشكل مي‌خورد.

وي يادآور شد: بخش عظيمي از زندگي هر انسان ارتباط عاطفي آن است و اگر در اين ارتباط عاطفي رضايت وجود داشته باشد فرد آرامش بيشتري دارد و مي‌تواند در زمينه‌هاي ديگر نيز موفقيت‌هاي گوناگوني كسب مي‌كند.

شيروانيان بيان كرد: بخش رابطه عاطفي و زندگي مشترك بخش احساس و عاطفه فرد را تأمين مي‌كند و در توانمندي فرد در ساير رفتارهايش مثل شغلي، فرزند پروي و... تأثير مي‌گذارد؛ چون از يك بعد رضايت دارد و انرژي بيشتري روي رابطه‌هاي ديگر مي‌گذارد؛ اما اگر رضايت نداشته باشد همه انرژي فرد صرف بهبود آن رابطه مي‌كند و انرژي كافي براي بهبود رابطه‌ها و موقعيت‌هاي ديگر ندارد تا آن ها را نيز بهبود ببخشد و اين گونه احساس خوشبختي فرد كاهش پيدا مي‌كند.

مقالات ديگر:بهترين وكيل اروميه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.